lördag, juni 21, 2008

Midsommarfesten

...blev ett lyckat knytkalas där gästerna trivdes och alla rätterna smälte i munnen.

Förrätten, bestående av citronmarinerade kronärtskockor, grillad paprika, matjesillknyten och sardeller.

Varmrätten, bestående av chililime marinerat kött som hastigt kolgrillades och serverades med rosmarinbeströdd klyftpotatis.

Och som en perfekt avslutning den gudomligt goda pajen med vit choklad, rabarber och jordgubbar.

Och tänk, att allt detta plus lämplig dryck kunde vi inmundiga utomhus, i kvällssol, i trevligt sällskap.

Precis som en midsommarafton ska vara.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter jättemysigt och gott! Var hittar man pajreceptet, tro?
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Marge_II sa...

Birgi: Alltå, efterrätten var makalös!!!

Jag tror att du hittar receptet på Tasteline, under "Jordgubbs- och rabarberpaj" eller med sökorden: jordgubbar, vit choklad, rabarber - har inte hunnit kolla med "konditorn" om det verkligen stämmer.

Anonym sa...

Vi kunde inte sitta ute, men hade fin utsikt över Holfjärden ändå. Det blåste lite för kallt.

Vår meny gick heller inte av för hackor. Det var knytis som gällde även här.

Marge_II sa...

Er meny lät onekligen läcker.

Men vid tillfälle pröva gärna pajen som blev en favorit hos oss alla.

Anonym sa...

Ska genast prova goa-kakan. Alla sådana tips är hjärtligt välkomna! Även om de inte borde vara det...