onsdag, oktober 24, 2007

Ett privat barnsjukhus i Stockholm

...som ska finansieras av privata försäkringar.

Men ursäkta; vore det inte bättre att all barnsjukvård bekostas av det allmänna, d v s av samhället och att den (vården) omfattar alla - även om det skulle ske på bekostnad av slopandet av slopande av fastighetsskatt?!

Till exempel.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med! Här går man ju till och med ett steg längre. Jag menar... vistt kan sjukvård vara privat. Vi har ju privata "vårdcentraler", men som har avtal med landstingen. Det kan väl vara okej, eftersom de avlastar, eller snarare, ökar kapaciteten.

Men i barnsjukhusets fall, skall det ju bekostas av att de som får vård där, skall teckna en försäkring, för att komma i fråga överhuvudtaget. Det låter amerikanskt, och är nog som en glittrande diamant i regeringens ögon. Där borta har de ju en sååååå fantastisk sjukvård.

Anonym sa...

Jag blir rent förb....
Försäkringsbolagen gnuggar sina händer och mumlar något smart om
ja, föräldrar har efterfrågat just detta länge!

Freedom ååå freedom.......

Marge_II sa...

Bert & Monkan: Hela idéen bygger på att det finns en dåligt utbyggd barnsjukvård i Stockholm - skulle samhället satsa på att åtgärda denna brist skulle affärsidén falla. Den affärsidé som också bygger på att bara de som betalar kommer ifråga för vård
:-/

Anonym sa...

Dålig barnsjukvård i Sthlm? Man behagar skämta! Där finns Astrid Lindgrens Sjukhus, där den privatiseringsivrande läkaren redan är anställd som läkare och forskare, under sin karriär finansierad av det allmänna. Även BVC i länet och barnavdelningar på andra sjukhus har landets främsta expertis.

Sedan täcker inte försäkringarna många kroniska tillstånd som anses medfödda. De som förmodligen behöver mest kvalificerad och dyrbar vård får inte råd med den.

Fan, måste man upp på barrikaderna igen?