måndag, september 24, 2007

Följer med spänning

...och med en stor orosklump i magen, utvecklingen i Burma.

Ska munkarnas och nunnornas kamp mot militärregimen leda till ett förändrat och demokratiskt samhälle eller kommer diktaturen återigen slå ner protesterna?

Vad gör den svenska regeringen i frågan? Agerar utrikesminister Bildt, som just nu besöker USA och alltså borde ha möjlighet att sätta fokus på ämnet?

En fredlig utveckling - eller ett blodbad?

5 kommentarer:

Lena sa...

Jag hoppas så för Burmas folk, men jag tycker att jag hittar få internationella reaktioner i massmedia. De kanske finns, det vara jag som läst dåligt.

Anonym sa...

Den här gången tror jag att militärregimen är lite försiktigare än vid tidigare tillfällen, i liknande situationer. Skillnaden är nämligen den att spridningen av bilder och filmer över hela jorden, är en flod av information, som ingen kunde åstadkomma förr.

Det är en fördel för folket och en nackdel för ledarna där. Men som du säger, så skulle världens regeringar behöva trycka på lite mer för att effekten skall förstärkas.

Det måste komma en vändpunkt snart. Protesterna har hållit på sedan i augusti.

Låt oss bara hoppas på att det tippar över åt rätt håll.

Marge_II sa...

Panter: Det verkar som om "omvärlden" börjar vakna till nu - hoppas bara att regimen tar intryck av de uttalanden som görs rörande återhållsamhet mot de protesterande.

Bert: Jag hoppas också - men känner en djup oro över vad som kan komma att ske. Militärdiktaturen i Burma har aldrig visat tecken till eftergift.

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att det inte blir nåt blodbad,demonstranterna är fredliga,åtmiinstone om man ska tro tv:s rapportering...
Inte ens tv kan väl ljuga jämt?

Marge_II sa...

Mammamia: Situationen trappas upp, 130 000 modiga demonstrerande och jag är rädd för att militärregimen kommer att agera med våld.
Låt mig ha fel.