fredag, februari 16, 2007

Rädda P1

...Ni följder väl debatten i Aftonbladet mellan Björn Elmbrant, Studio Ett P1, och SR:s VD Peter Örn.

Läs artiklarna och säg din mening.
Kanske kan vi som vill ha kvar P1 som en seriös kanal påverka!

6 kommentarer:

Anonym sa...

P1?

Marge_II sa...

Tommy: R a d i o!


;-)

Anonym sa...

Jag kan inte fatta hur man kan mena att man skall jaga ifatt ungdomar till att börja lyssna på P1. De kommer ju dit automatiskt med stigande ålder. Och förresten. Det är massor av yngre vuxna som funnit kanalens fördelar.

Jag håller med dig. Och tramsannikalantz kan hålla sig i P3. Jag tycker inte hon är dålig, men hon passar inte in i sammanhanget.

Övriga förändringar i P1 utbudet har jag inte hunnit lyssna in ännu. Men jag tycker att programmet Stil, hamnar lite utanför också.

Sedan kan jag inte begripa varför mitt favvoprogram Naturmorgon inte fick vara kvar. Nu har det flyttat till P4 och börjat "anpassas", genom att man lägger in musik. Antagligen för att tillfredsställa en bredare publik.

Allt åt alla blir oftast inget åt någon.

Det fick jag lära mig tidigt i livet. Fram för nischer istället.

Marge_II sa...

Bert: Det är precis det som varit så bra med P1. Pålitligt och nischat. Förklarande och allmänbildande reportage och ämnesdiskussioner, där folk får tala till punkt. Ingen skränig musik, högljudda programledare och reklaminslag.

Jag som normalt är oerhört förändringsbenägen är i den här frågan extremt stockkonservativ!

Anonym sa...

Men man behöver inte vara stockkonservativ för att man vill ha en seriös radiokanal!

Visst skall det vara förändringar. "Vår grundade mening" som handlade om medier, mediekritik framförallt, försvann vid nyåret. Det beklagade jag.

Men nu har inte mindre än två liknande program uppstått istället. Och det finns medarbetare från det gamla programmet som dyker upp här också. Då blev det plötsligt utveckling.

Marge_II sa...

Bert: Okey då, utveckling. Bara den går åt rätt håll och inte mot en utslätning a la P4.