...kommer några ord om middagen på Sånninggården. Som förrätter beställde sällskapet in:
- Västerbottenostplättar med sikrom, rödlök och creme fraiche
- Carpaccio på ölgravad Älgfilé, hjortronsirap, rostade solrosfrön, hyvlad västerbottensost
När huvudrätterna stod på bordet kunde där inmundigas:
- Inbakad Rödingfilé med Västerbottenost, stuvade grönsaker, citronsmörsås
- Renfilé, Primörer, Getmesesås, rårörda Lingon
- Oxfilé, vitlöksgrillade Grönsaker, Bearnaisesås
Och den enda dessert som togs in (av sonen) var föga spännande
- Vaniljglass med varma Hjortron
Till maten, ett gott vin från den eminenta vinlistan och till kaffet cognac.
Sammanfattande betyg: Allt smakade bra. Förrätterna var väldigt goda. Varmrättens oxfilé stod dock inte ut på något sätt och drar därför ner betyget en aning. Att sen de som åt av den tillhörande bearnaisesåsen inte var helt kuranta dagen efter bidrar också till ett minus i protokollet.
Maten, miljön, vinet och det trevliga sällskapet gör dock att middagen sammantaget får betraktas som riktigt bra.
Undertecknat eder utsände matreporter i obygden; Marge_II
3 kommentarer:
Det där lät ju utmärkt. Men du.... Man äter inte oxfilé i renens och älgens land. Säg det till sonen! Och béarnaisekällorna trodde jag hade sinat 1976!
Leina skrev om ett besök där förra året. Åh, vad jag gärna skulle ta mig dit! Inte bara för maten, men för naturen!
bert: vi var ett sällskap på 5 och sonen var inte den enda som åt oxfilé. Där fanns ytterligare en hädare; hans mor:-(
Till vårt försvar kan sägas att det serverades lax på torsdagen och lamm på lördagen, dock inte på den aktuella restaurangen.
matildas fikarum: Det är riktigt fint där.
Jag återkommer gärna.
Skicka en kommentar