måndag, februari 26, 2007

Tradition

...eller olat?


Efter avslutad plättmiddag - ingen GI-bantning här inte - rör sonen ner hjortronsylt i mjölkglaset. Som efterrätt.

Så gjorde hans morfar.

Så gör hans morbror.

Så gör aldrig hans mor.
Hmm.

Mmm.


Edit: plättar = tunna pannkakor för sörlänningar :-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

oj - så gott!

Marge_II sa...

Bert: Jo!

Anonym sa...

Min mamma drack/åt alltid lingonsylt och mjölk ur ett glas efter middagarna. Inte jag, så det är väl inte genetiskt då kanmantro.

Fast det är gott det oxo.

Marge_II sa...

Maja: Jag är övertygad om att det är genetiskt betingat hos oss. Den dåliga karaktären, alltså:-)

Annika sa...

Hjortronsylt och mjölk...tjaa...varför inte?
Annars föredar jag nog varm hjortronsylt med vaniljglass...Mmmmm...

Marge_II sa...

Annika: Om man ska vara riktigt: onyttig, ja.;-)

Anonym sa...

Javisst ,plättar ÄR tunna pannkakor:-)
Efter 20 år i småland har jag blivit tvungen att lära mig att säga pannkakor och när jag sen kommmer till norrbotten måste jag säga plättar,annars fattar ingen vad jag menar..

Det är inte lätt att vara tvåspråkig,moahahaha..

Marge_II sa...

Mammamia: Det är det jag alltid hävdat; språk är viktigt att kunna (he he).