...inför morgondagen Thaimiddag enligt Marge:
- Jag börjar med att hacka en stor bit färsk ingefära, några klyftor vitlök, färsk chili, charlottenlök, salladslök, citrongräs och morot.
När detta sakta brynts i olja och lite soja tillsätter jag kokosnötsmjölk.
Under tiden steker jag upp lättsaltade wokgrönsaker och kycklingbitar i en annan panna och adderar till grönsakshacket-kokosmjölken.
Därefter kommer den delikata delen av rätten; d v s kryddningen.
Själv brukar jag hålla mig till grön- alternativt rödcurrypasta, fisksås, soya och salt&peppar (i den mån det behövs).
Till detta serveras Prik nam pla (fisksås+hackad chili+vatten) samt färska limeklyftor.
Ris och färska grönsaker också passar bra till.
Bon apétit!
Yummy! Byt ut fågeln mot quornfilé och jag är fullständigt med.
SvaraRaderaMaja: Skulle inte tro att mannen i huset håller med. Han blev rätt avskrämd från det här med quorn häromsistens ;-)
SvaraRadera