måndag, februari 26, 2007

Tradition

...eller olat?

Efter avslutad plättmiddag - ingen GI-bantning här inte - rör sonen ner hjortronsylt i mjölkglaset. Som efterrätt.

Så gjorde hans morfar.

Så gör hans morbror.

Så gör aldrig hans mor.
Hmm.

Mmm.


Edit: plättar = tunna pannkakor för sörlänningar :-)

8 kommentarer:

  1. Anonym7:39 em

    oj - så gott!

    SvaraRadera
  2. Anonym10:00 em

    Min mamma drack/åt alltid lingonsylt och mjölk ur ett glas efter middagarna. Inte jag, så det är väl inte genetiskt då kanmantro.

    Fast det är gott det oxo.

    SvaraRadera
  3. Maja: Jag är övertygad om att det är genetiskt betingat hos oss. Den dåliga karaktären, alltså:-)

    SvaraRadera
  4. Hjortronsylt och mjölk...tjaa...varför inte?
    Annars föredar jag nog varm hjortronsylt med vaniljglass...Mmmmm...

    SvaraRadera
  5. Annika: Om man ska vara riktigt: onyttig, ja.;-)

    SvaraRadera
  6. Anonym9:01 fm

    Javisst ,plättar ÄR tunna pannkakor:-)
    Efter 20 år i småland har jag blivit tvungen att lära mig att säga pannkakor och när jag sen kommmer till norrbotten måste jag säga plättar,annars fattar ingen vad jag menar..

    Det är inte lätt att vara tvåspråkig,moahahaha..

    SvaraRadera
  7. Mammamia: Det är det jag alltid hävdat; språk är viktigt att kunna (he he).

    SvaraRadera